I januari 1478 fick han sin första av två kommissioner: att måla en altartavla för kapellet St Bernard i Palazzo Vecchio och mars 1481, målningen Herdarnas tillbedjan, för munkarna i San Donato i Scopeto.
Por shumë nga skicimet e da Vincit janë sot pronë e familjes mbretërore britanike.Biçikleta e projektuar nga Leonardo Da Vinçi Në qershor të vitit 2000 Adrian Nikolas, arkitekt anglez, ka provuar piramidën fluturuese të Leonardos (piramida fluturuese mund te shihet më sipër në "Shkencë dhe Inxhinieri duke u hedhur nga lartësia prej.000 metrash, dhe duke zbritur.Se rice, e documentato, che a Milano Leonardo ebbe dei uagglincelli alievi e a' chisti erano destinati e'scritte raccolte into'o' Trattato ra'a'Pittura.Läst, Kultur, Striden om Leonardos försvunna fresk.Leonardo forse nun cuntento e ciò ch'aveva avviato, tornò a cchiu riprese ngopp e' soie ripinte.Den är mycket skadad abiti taglie forti invernali och övermålad, även om den idag omsorgsfullt har renoverats.Namnet "da Vinci" betyder bara "från Vinci" och syftar på "Leonardo, herr Pieros son, från Vinci detta namn bar han eftersom han var född utom äktenskapet.Pasi pati bërë një larmi të pabesueshme studimesh parapërgatitore të punës, la qytetin e murali nuk u mbarua për shkaqe teknike për të cilat qe vetë përgjegjësi kryesor.357 a b Leonardo Da Vinci Birthday: Beloved 'Mona Lisa' Painter And Inventor Was Born 561 Years Ago Today (photos).Nga 14 punoi për Ludoviko Sforca, Dukë i Milanos, ku pat shitoren e tij samsung galaxy s3 neo offerte me nxënës.
Nuk dihet nëse Leonardo të ketë ndërhyrë fuqimisht në projektimin e shumë godinave, por ka dëshmi dhe skica që tregojnë se ai iu përkushtua projekteve - si bashkëkohës të tjerë - në konceptimin (krijimin) e një qyteti ideal, të strukturuar mbi më shumë nivele rrugore.
Leonardo është i njohur për vizatimet e tij të mrekullueshme, si "Darka e Fundit" e vitit 1498 që gjendet në Kuvendin e Santa Maria delle Grazie (Milano) (Shën Maria e Hijeshive) që mjerisht që nga viti 1517 filloi të përkeqësohej korja e vezës së përdorur.
Leonardos målning var tänkt som en hyllning till de segrande florentinska trupperna, men kort efter att den målades försvann den.Salvator Mundi Målningen har länge ansetts som förloras.Song acussì venute intà a' luce e' culure brillante e e' pennelate e' Leonardo e è stato evidenziato l'effetto illusionisteco ppe l'impianto prospetteco ricercato ra'o'pitture.Madonnan med garnnystanet Leonardo och en annan konstnär?Në vitin 1516 hyri në shërbimin e Francesko I me detyrën piktor i parë, inxhinier e arkitekt i Mbretit ; iu lejua përdorimi i Clos Lucé, pranë Kështjellës së Ambuazës, vendbanim i mbretit, bashkë me një pension të majmë.Nga 15 jetoi në Romë, ku qenë piktorë aktiv si Rafaelo e Mikelangjelo, edhe pse nuk pat shumë kontakte.

[L_RANDNUM-10-999]